Fókuszolás-orientált coaching alapképzés, 2018. ősszel is

,
Fókuszolás-orientált coaching alapképzés, 2018. ősszel is
 • Hogyan tudod támogatni azt a döntés helyzetben lévő ügyfelet, aki az ülés előtt már mindent százszor átgondolt, és teljesen el van akadva?
 • Mit csinálsz, amikor az ügyfél semmilyen kapcsolatban nincs a vágyaival?
 • Mit teszel, amikor az ügyfél beszél valamiről, de az intuíciód azt súgja, hogy közben itt valami egészen más történik?
 • Hogyan dolgozol magadon coach-ként? Mihez kezdesz azzal, amikor “benyomódik” nálad egy gomb egy-egy üléseden?

A fenti helyzetek kezeléséhez (is) kínál megoldást a fókuszolás-orientált coaching eszköztára. A fókuszolás megismerése és használata nem csak coaching módszereinket gazdagítja: az önismereti és szupervíziós munkához is szelíd, mégis nagyon hatékony támogatást nyújthat. Coach-ként, fókusz trénerként és magánemberként egyaránt lelkesen ajánlom a módszert, melynek rengeteget köszönhetek.

A Fókuszolás Eugene Gendlin Amerikában élő filozófus és pszichoterapeuta nevéhez fűződő módszer. Egy olyan, bárki által végezhető, speciális beszélgetés, ami segít a testünk és a gondolataink „párbeszédében”. Ezáltal felold és helyrerak bennünk helyzeteket, eseményeket, érzéseket. (www.fokuszolas.hu)

 

Mire jó a módszer?

A Fókuszolás segíti az átélést, a testi-lelki egyensúly kialakítását, és ezen keresztül a személyes fejlődést.

 • Segít fejleszteni a testtudatosságot, a belső figyelmet
 • Komplex, vagy érzelmileg megterhelő helyzetek mélyebb megértéséhez, feldolgozásához, az élet bármely területén
 • Érzelmi elakadások feloldásában
 • Döntésekhez,
 • Az ügyfél önértékelés fejlesztéséhez
 • Önismeret mélyítésére és mások támogatására („fókuszkísérés”) egyaránt használható
 • A módszer önállóan is működik, és más módszerekkel (coaching, terápia) is integrálható.

 

Mi a tréning célja?

Az 5 napos alapképzést speciálisan coachoknak alakítottuk ki. Célunk, hogy

 • az alapok megismerése után az önismereti munkához is segítséget kapjatok,
 • konkrét coaching folyamatok során is tudjátok használni a Fókuszolás szemléletét és eszközeit (megnövekedett jelenlét, tudatosság a test üzeneteivel kapcsolatban; döntéshelyzetek; érzelmi elakadások kezelése; testi érzetek integrálása a coaching munkába, stb.)
 • a lezajlott folyamatok érzelmi feldolgozását is támogassuk a fókuszolás eszköztárával.

Figyelem: a programnak nem célja coach-csá képzés! Az 5 nap során egy eszköz és szemlélet átadását, a résztvevők már meglévő coaching eszköztárának gazdagítását tudjuk felelősen vállalni!

 

Hogy épül fel a képzés?

 • 5 nap, ősszel, időpontok hamarosan!
 • Naponta 9-17 óráig
 • Első blokk: FÓKUSZOLÁS – 3 nap
  • A Fókuszolás szemléletének, alapjainak megismerése
  • Saját élményű belső munka
  • A coachingban és a Fókuszolásban is szükséges fogalmak, eszközök, szimbolikák megismerése és megtapasztalása (közelség-távolság, tükrözés, jelenlét, stb.)
 • Második blokk: COACHING – 2 nap
  • A coaching és a fókuszolás találkozása – gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás!
  • A coaching ülések során előkerülő helyzetekkel, dilemmákkal való munka fókuszolás-orientált coachinggal
  • Coaching folyamatok tudatosítása, érzelmi hatásainak feldolgozása fókuszolással
  • A fókuszolás eszöztárának és szemléletének integrálása a coaching eszköztárba

 

A résztvevők a program elvégzése után megkapják a New York-i Fókusz Intézet Fókuszolás alapképzés oklevelét!

Kik tartják a programot?

Pólya Judit fókusz tréner, klinikai szakpszichológus vagyok. Több mint két évtizede foglalkozom családokkal, gyerekekkel, felnőttekkel. Segítő szakemberek számára 2000 óta tartok esetmegbeszélő, szupervíziós csoportokat, valamint több témában tréningeket vezetek. A rendszerszemlélet mellett, a fókuszolás, mint attitűd a magán és a szakmai életemben egyaránt meghatározó jelentőségű.

Medgyesi Kriszta ACC fókusz tréner, szervezetfejlesztő, coach vagyok. Több mint 10 éve foglalkozom egyének és szervezetek fejlesztésével. 2012-ben végeztem el a New York-i székhelyű Fókusz Intézet által elfogadott Fókuszolás trénerképzést. Azóta kísérek egyéneket különböző élethelyzetekben, oktatom csoportoknak. Coachként és saját önismereti munkámhoz is rendszeresen használom a módszert. A Fókuszolásnak kiemelkedő szerepe van szakmai és személyes életutamban.

 

Mik a képzés keretei?

Az 5 napos tréning részvételi díja összesen 149 900 Ft. ICF, EMCC, CoachOK tagok 20% kedvezménnyel, 119 900 Ft-ért végezhetik el a programot (áfamentesen számlázunk).

A tréning budapesti helyszínen lesz, egy nap 9-17 óráig tart. A maximális létszám 12 fő, a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk. A részvevőkkel előzetesen rövid beszélgetést folytatunk.

A jelentkezés a képzés összegének befizetésével válik véglegessé. Lemondás esetén az összeget a program előtti 7. napig visszautaljuk. 7 napon belül az összeg nem jár vissza, de valaki mást behívhatsz magad helyett a képzésre.

 

Korábbi résztvevők véleményei:

„Nekem hihetetlen élmény a fókuszkísérés elsajátítása. Egy olyan módszer, amiben úgy támogatjuk a problémamegoldást, hogy mind a résztvevő, mind a kísérő biztonságban érezheti magát, egyszerű szabályok betartásával nem tudunk ártani, segíteni viszont annál inkább.” Szabó Zsófia

 

“Test és lélek kapcsolatát ilyen módon tudatosítva, a hétvégénken tapasztaltam meg először.
Annyit lehetséges haladni finoman, lépésről-lépésre, ennek a kapcsolatnak a megismerésében, amennyit az adott személy rendszere megenged. Ez nagyon megnyugtató számomra és biztonságos jelenlét.” Fazakas Andrea

 

“A Fókuszolás segítségével még otthonosabban tudok mozogni, eligazodni a különböző lelkiállapotok és a hozzájuk tartozó testi jelzések világában. E belső megértések igazán jó alapot teremtenek a külső világban való létezéshez, eligazodáshoz, haladáshoz. Szavak, melyek jellemzően hozzá tartoznak az én megélésemben: Igaz, őszinte, biztonságos, valóságos, áramló, ébresztő, életre keltő, erőt adó, felszabadító, megszabadító, visszatalálás és hűség önmagunkhoz… S ahogy az önismeretünk bővül, gazdagodik általa, úgy válhatunk egyre minőségibb kísérőivé másoknak is ezen az úton. S ez igazán nagyszerű és kölcsönösen felemelő élmény!” Hengerics Katalin

 

“Ajánlom a fókuszolás módszerét, mert a segítői minőségünket javíthatjuk használatával, szemléletének elsajátításával. Bizalom, támogatás, tisztelet, türelem, hogy megtalálhassa a számára helyes utat a kísért személy.” Boros Réka

Szeretettel várunk!

Medgyesi Kriszta és Pólya Judit

Szakértelem

,

Közzétéve

november 24, 2017