(1926-2017)”Medgyesi Kriszta személyében empatikus, közvetlen, nyitott, szakmailag maximálisan felkészült és lelkiismeretes fókuszkísérőt ismertem meg. Olyat, akire az ember rá meri bízni magát és fel meri tárni előtte tökéletlenségeit, gyengeségeit. Kriszta bizalma és energikus hozzáállása sok sajátélményemet keretezi, hiszen a fókuszolások során olyan, mintha általa, az ő támogatásával saját legbensőbb énemhez sikerülne közelebb kerüljek. A fókuszkísérés lényege számomra pont az, hogy nem azt várom, hogy valaki tanácsot adjon, vagy megoldásokat javasoljon a problémámra, miközben megélem annak a kudarcát, hogy nem tudtam egyedül megoldani. Hanem teret, időt, biztonságos keretet ad arra, hogy a saját erőforrásaimból tudjak meríteni, hogy a fókuszolás során sikerüljön a bennem lévő kavargó, ambivalens érzéseket és gondolatokat összehangolni. Kriszta ebben a folyamatban tud támogató, sohasem ítélkező, bátorító és együtt érző partner lenni, amiért szeretettel ajánlom őt a fókuszolást megtapasztalni kívánók számára.” Deliága Éva

 

„Kriszta személyében egy magabiztos, gazdag érzelemvilágú, empatikus fókusz trénert ismertem meg. Az egyéni kéréseimhez gyorsan alkalmazkodott, minden fókusz alkalom tartalmas volt. Azt a megtámasztó-elfogadó légkört kaptam, amitől a társas fókuszolás hatványozottan mindig elevenebb, mint az egyéni.” Linda

A fókuszolás egy olyan módszer, amelyik segít a testünk és az elménk „párbeszédében”. Ezáltal felold és helyrerak bennünk helyzeteket, eseményeket, érzéseket. Eugene Gendlin (1926-2017), osztrák származású, de Amerikában alkotó filozófus és pszichoterapeuta nevéhez fűződik. Sokan maguktól, ösztönösen is fókuszolnak, de bárki megtanulhatja, illetve fejlesztheti a technika használatát. Fókuszolhatsz egyedül, vagy valaki más segítségével is. Ilyenkor a másik „kísér” téged azon az úton, amelyet a tested segítségével te magad határozol meg.

Mire jó a fókuszolás?

 • Segít fejleszteni a testtudatosságod,
 • Fejlődik az önismereted
 • Jelenlegi élethelyzetedre új módon nézhetsz rá: megértheted, elfogadhatod, továbbléphetsz
 • Használhatod döntésekhez
 • Segíthet önértékelésed fejlesztésében, önmagad (teljesebb) elfogadásában
 • Hozzájárulhat olyan régi dolgok elengedéséhez, amik már nem szolgálnak téged, és az új dolgok, helyzetek elfogadásához
 • Segíthet abban, hogy megtaláld és erősítsd magadban a szeretetet.

Milyen helyzetekben, témákban segíthet a fókuszolás?

 • „Nem vagyok jól, de nem tudom, mi a bajom.”
 • „Valahogy nincs értelme azoknak a dolgoknak, amiket csinálok.”
 • „Tudom, hogy most boldognak kéne lennem, de…”
 • „Amikor végre el merek hívni egy lányt randira, borzasztóan viselkedem. Annyira meg akarok felelni, hogy végül nem választanak.”
 • „Nem érzem jól magam az állásomban, de nem tudom, innen merre mehetnék.”
 • „Régóta egyedül vagyok, nem találom a társamat és nem tudom, miért.”
 • „Van egy visszatérő álmom, amit szeretnék megérteni.”
 • „Soha nem jött rendbe a viszonyom a szüleimmel.”
 • „Nem gyászoltam meg a testvéremet, amikor elment.”
 • „Régóta végzek önismereti munkát, de egy ideje elakadtam és nem érzek változást.”

A fenti mondatok közül egy vagy több Neked is ismerős lehet. Minden idézet olyan valakitől származik, akivel egyéni helyzetben vagy csoportban dolgoztam. A fenti témákon nagyon jól lehet dolgozni fókuszolással.

A folyamataink eredményeként azok, akiket kísértem, el tudtak indulni vagy tovább tudtak menni egy úton. Azon az úton, amelyet ők jelöltek ki maguknak, a testük bölcsessége és a fókuszolás módszere segítségével. Többen lakást vettek és elindultak a függetlenség felé; van, aki most már közel enged magához másokat és örömmel hagyja magát megölelni. Van, aki megértette, mi állhat a betegsége hátterében; van, aki megtalálta a társát. És van olyan is, akinek a szemében a végtelen szomorúságot felváltotta a csendes derű.

A fókuszolás alapú önismereti munka jellemzően 50 perces ülésekből áll, heti-kétheti gyakorisággal.

Ha szeretne díjmentesen, kötelezettségek nélkül beszélgetni arról, milyen helyzetben van a cége és milyen célokat szeretne elérni, keressen bátran!

Mire jó a coaching?

Rólam


Vezetői és projekt coaching, life coaching, tréneri és szervezetfejlesztő
i munkám során ügyfeleimet abban szeretném támogatni, hogy elérjék egyéni és szervezeti céljaikat, és a rájuk váró kihívásokra új/jobb megoldásokat találjanak. Változzanak, biztonságosan.